logo
logo
promo

03 mei 2019

5 Tekenen dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn!

Van hevige regenbuien, ‘extreme’ hitte tot vriestemperaturen en sneeuw, we hebben het allemaal in België. Hierdoor verslijten de ruitenwissers van je wagen een stuk sneller. Wanneer zijn ze nu aan vervanging toe? We maakten een lijstje met 5 tekenen die erop wijzen dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn.

Hoe werken je ruitenwissers?

De metalen stangen van je ruitenwissers duwen het rubber gelijkmatig op het glas. Dat is op maat gesneden en gevormd om zoveel mogelijk water weg te duwen. Dit mechanisme is delicaat en gevoelig voor slijtage. Stel daarom je wagen zo weinig mogelijk bloot aan zon en vrieskou.

Zijn mijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Het is aangeraden om de wisserbladen om de zes à twaalf maanden te vervangen. Wij zetten de belangrijkste signalen even op een rijtje:

 1. Groeven door droge, verharde en gekloven rubber.
 2. Waas op de voorruit door vervuilde, vervormde of verharde rubber.
 3. Het blad vibreert (drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de ruit).
 4. Ongewiste zones door onvoldoende en onjuist verdeelde druk.
 5. Flapperen bij hoge snelheid.

Merk je één van deze symptomen op? Dan is het tijd voor een set nieuwe ruitenwissers. Je kan hiervoor terecht in onze dienst naverkoop van de verschillende showrooms.

Wat als… je je ruitenwissers niet tijdig vervangt?

Versleten ruitenwissers zorgen ervoor dat je voorruit niet meer volledig schoongeveegd wordt. Dit kan, in combinatie met slecht weer, gevaarlijke situaties opleveren! Ze zorgen niet alleen voor een vuile, maar ook voor een beschadigde voorruit die niet meer te herstellen is. Aangezien de ruit van glas is kunnen de krassen er niet uitgepolierd worden en moet ze dus volledig vervangen worden.

CONTACTFORMULIER
5 Tekenen dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn!

  * Verplichte velden

  Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTFORMULIER

   * Verplichte velden

   Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

   [recaptcha size:compact]

   Onze acties

   ONZE STOCK

   CONTACTEER ONS

   Onze diensten